2015 m. vasario 10 d., antradienis

Atsargiai - neapsinuodykite narcizais!

Artėjant pavasariui Anglijos prekybos centrai buvo paraginti būti atsargesni ir laikyti narcizus toliau nuo vaisių ir daržovių skyriaus. Jungtinės Karalystės viešosios sveikatos institucijos jaudinasi, kad šias gėles žmonės gali lengvai sumaišyti su vaisiais ar daržovėmis, - praneša PORTALAS bbc.co.uk.
 
Viešame laiške Anglijos maisto prekių parduotuvių atstovams buvo parašyta, kad šios pavasirinės gėlės gali būti lengvai sumaišytos su svogūnų laiškais ar kinietiškomis daržovėmis.
Kadangi narcizai turi toksiškų medžiagų, jų vartojimas maistui kelia didžiulį pavojų sveikatai. Apsinuodijus gėlėmis sukelia sunkų vėmimą.
 
„Kiekvieną pavasarį parduotuvės siūlo platų gėlių asortimentą. Tarp jų gausu skintų narcizų bei narcizų svogūnėlių. Deja, pasitaiko, kad gėlių svogūnėliai yra sumaišomi su svogūnais, o kotai bei lapai yra labai panašūs į kinietiškus žalumynus. Aš esu tikras, kad jūs žinote, jog narcizai yra nuodingi, o jų suvalgius gresia rimti sveikatos sutrikimai”, - laiške šalies parduotuvėms rašė profesorius Paulas Cosfordas.
 
Apsinuodijimas narcizais Anglijoje nėra visiškai negirdėtas dalykas. 2012 m. Bristolyje 10 kinų bendruomenės narių buvo paguldyti į ligoninę dėl apsinuodijimo šiomis gėlėmis.