2013 m. rugsėjo 13 d., penktadienis

Augalai, padedantys atsikratyti žalingų įpročių

Nuo senų laikų buvo manoma, kad įvairias priklausomybes gali padėti įveikti augalai. Šiandien apie tai irgi sklando visokiausių teorijų. Jūsų dėmesiui – keletas dažniausiai minimų augalų.
Nuo priklausomybės nuo alkoholio ir tabako puikiai padeda išsivaduoti oleandrai. Tad jei šeimoje esama panašių problemų, verta auginti šių augalų. Be to, jie padeda ir nerimastingiems, besiblaškantiems, ieškantiems savo gyvenimo kelio žmonėms.

Auksaspalviai skindapai, dar vadinami velnio gebenėmis, žaliuoja net ir ten, kur beveik tamsu. Jie puikiai valo iš oro formaldehidą ir kitokius teršalus. Tačiau bene labiausiai skindapai garsėja tuo, kad yra puiki priemonė kovoti su priklausomybe nuo alkoholio. Taigi, jei jūsų vyras mėgsta kilnoti taurelę, šią lianą patariama pasistatyti miegamajame. Dar viena įdomi detalė: kalbama, kad velnio gebenė turi tam tikrų medžiagų, kurios 2–3 kartus didina alkoholio poveikį. Todėl patariama ją išnešti iš patalpos, kurioje numatoma švęsti.

Dar vienas svaigalų priešas – opuncija. Šis iš Pietų Amerikos kilęs kaktusinių šeimos augalas yra visiškai nepretenzingas. Jis puikiai veši net ir nelabai rūpestingos šeimininkės namuose. Opuncija puikiai valo ne tik patalpų orą, bet ir išgrynina emocijas, mintis, padeda geriau suprasti save ir kitus. O svarbiausia – ji mažina poreikį vartoti svaigalus, rūkyti. Taigi, jei ketinate mesti rūkyti ar visiškai atsisakyti alkoholio, vertą įsigyti puikią palaikomąją „komandą“ – kelias opuncijas.